Det är bara högerextremister som mördar folk i Sverige

Om vi pratar om politisk mord alltså. Sen 30 år tillbaka har ungefär person per år mördats av högerextremister i Sverige av politiska skäl. De vanligaste anledningarna för högerextremister att mörda någon av politiska skäl är att offret är homosexuell, av utländsk härkomst eller vänsteraktivist som då ofta är verksam i den antirasistiska rörelsen. Räknar vi även den som mördats av andra skäl, men av högerextremister blir det 2-3 per år.

Antalet personer som mördats av personer med vänsteråsikter på grund av politiska skäl under samma period är noll. Antalet personer som mördats av islamister i Sverige på grund av politiska orsaker under samma period är också noll.

Det finns alltså bara en sorts extremister som mördar folk. Högerextremister. Ändå vill högerextreme moderaten Hans Rothenberg jämställa personer med vänsteråsikter med högerextremister. Det är pajasartat tyckande och helt befängt naturligtvis. Men så har Rothenberg aldrig gjort sig känd för att ha nåt vidare omdöme i politiska frågor.

Högerextremister vill inskränka yttrandefriheten, tryckfriheten, demonstrationsfriheten, mötesfriheten, föreningsfriheten, religionsfriheten och alla andra individuella friheter utom de som gynnar de rika i vårt samhälle. Dessutom vill de skapa ett mer ojämlikt, ojämställt och segregerat samhälle. På detta område har högerextremister, islamistiska extremister och kristna extremister gemensamma uppfattningar.

Vänstermänniskor vill öka föreningsfriheten, försvarar alla de andra friheterna och rättigheterna, utvidga demokratin till fler områden och skapa ett mer jämlikt, mer jämställt, mer demokratiskt och mindre segregerat samhälle.

Trots att högerextremister vill skapa ett sämre samhälle och vänstermänniskor ett bättre samhälle så jämställer Hans Rothenberg de två. Det är oseriöst och säger en hel del om mannens, som det verkar, bristande allmänbildning.

Till sist. Nya Tider är inte bara fascister. De är uttalade nazister och antisemiter. Det verkar inte Rothenberg heller ha koll på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Det är bara högerextremister som mördar folk i Sverige”

  1. Att Rothenberg – inom vissa kretsar säkert med framgång – kan argumentera som han gör beror till en del på att det inom gammalvänstern fortfarande existerar odemokratiska synsätt. Odemokratiska synsätt som används för att svartmåla all vänster. Inte så att gammalvänstern är speciellt våldsbejakande i vardagen men det finns där de som fortfarande beundrar Sovjetsystemet, de som hyllar den absoluta monarkin Nordkorea och de som tycker att Pol Pot trots allt var en ganska hygglig person. Denna gammalvänster skadar och öppnar – helt logiskt – för argumentation i reaktionär riktning.

Kommentarer inaktiverade.