Vem ska köpa Stampen-koncernen?

Stampen-koncernen är den tidnings- och tryckerikoncern som formats kring Göteborgs-Posten. Familjen Hjörne har varit ägare, men nu är företaget konkursfärdigt och sannolikt förlorar Hjörnes makten över företaget. För att rädda företaget behövs både skuldavskrivning och nya investerare. Skuldavskrivning verkar det bli då de flesta, sannolikt alla större, fordringsägare tycks ha gått med på ackord som det heter, dvs nedskrivningar av deras fordringar på Stampen.

Men vem som ska ta över koncernen finns det däremot ingen färdig lösning för ännu. Flera köpare har utpekats som köpare, däribland Schibstedkoncernen som äger Svenska Dagbladet och Aftonbladet, ägarna av danska Politiken och Jyllands-Posten, Mittmedia samt ytterligare några köpare. Ingenting har det blivit av detta. Antingen har buden avvisats direkt eller så har parterna inte lyckats komma överens. Det senaste är att en grupp investerare från Göteborg ska ta över hela Stampen-koncernen. Vilka detta är, hur köpet ska se ut och vad som blir Peter Hjörnes roll i den nya koncernbildningen är oklart och okänt.

När det gäller vilka det är spekuleras det friskt, namn som nämns är fastighetshajen Erik Selin och den tidigare journalisten Joachim Berner, i dag styrelseordförande i en gratistidningskoncern (Mitt i), Collector Bank (som långivare) och Ola Serneke. Den senare nekar dock helt till att han skulle delta i några som helst diskussioner om att ta över Stampen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Vem ska köpa Stampen-koncernen?”

Kommentarer inaktiverade.