GP:s förfall – ger utrymme åt nazister

Idag har Göteborgs-Posten gett medieutrymme till nazister. Det är helt oacceptabelt och orimligt att ge utrymme till nazister och antisemiter. Tilltaget vittnar om totalt moraliskt och politiskt förfall på GP av samma slag som vi nyligen också såg på SVT.

Genom att agera på detta sätt legitimerar och normaliserar Göteborgs-Posten antisemitism och nazism. De verkar ha gått tillbaks till den förste Hjörnes (Harry Hjörne) dagar med en pro-nazistisk grundhållning. Ännu värre är det förstås med de som undertecknat nazisternas debattartikel utan att vara nazister.  Det är såna som banar vägen för ett intolerant och obehagligt samhälle.

Nazister får tycka vad de vill, men vi andra ska inte ge dem utrymme och vi ska inte ge dem möjlighet att höras. Det finns ingen som helst anledning att ge nazister och antisemiter något som helst medialt utrymme. Det har inget med yttrandefrihet att göra. Yttrandefrihet är inte att ge demokratins fiender möjlighet att nå ut. Yttrandefrihet är att låta dem tycka vad de vill och säga vad de vill. Om ingen kan lyssna är det deras problem, inte vårt och vi ska inte lösa det problemet åt dem.

Läs också: Nazister har inte på bokmässan att göra

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Vi talar om en tidning som helt saknar förmåga att ge nyheter ett innehåll, ett exempel är deras artikel om hur kaffet kom till Sverige som int innehåller nåt av värde och flera direkta felaktigheter. Det har jag skrivit om här.

Advertisements

3 Replies to “GP:s förfall – ger utrymme åt nazister”

 1. Gör tankeexperimentet att Nya Tiders deltagande på Bokmässan istället föregåtts med fullständig tystnad. Hur många hade då letat sig fram till montern? Som det hela utvecklade sig fick Nya Tider istället mer publicitet än vad man förmodligen inte ens kunnat föreställa sig i sina vildaste fantasier. Det fanns inte en kultursida, som inte slog upp deltagandet med feta rubriker. Det blev näst intill förstanyhet i TV- nyheter och sociala media exploderade i kommentarer.

  Tyvärr ligger det ofta sanning i klyschan ”all publicitet är bra publicitet”.

  Frågan är inte enkel men ibland kan nog kompakt tystnad och fullständigt negligerande vara nog så kraftfullt. Då hade vi förmodligen också sluppit både oförtjänt publicitet och den märkliga debattartikeln.

  1. Ditt sista stycke är helt riktigt. SD kan vi inte idag behandla på riktigt samma sätt. De sitter i riksdagen. Men nazister kan utan tvekan utestängas från andra kanaler än de egna. Men sen är det ganska lätt att notera hur media sällan skriver om V men ofta om SD. Det är ett sätt från media att missgynna vänsterpartier och vänsteråsikter.

   När det gäller det första stycket skulle Bokmässan redan vid första anmälan från Nya Tider sagt Nej. Ingen hade då sannolikt uppmärksammat det hela. Det har också varit liknande förlag på Bokmässan tidigare men det har inte uppmärksammats. Det hade sannolikt varit bättre också denna gång att inte uppmärksamma dem när de nu på grund av administrativa misstag ändå lyckades ta si in på Bokmässan.

   1. ”Men sen är det ganska lätt att notera hur media sällan skriver om V men ofta om SD. Det är ett sätt från media att missgynna vänsterpartier och vänsteråsikter.”

    Jo, men sedan har ju företrädare för SD en sällsynt förmåga att ställa till det, är det inte kommunalpolitiker, som under diverse signaturer sprider rasistiskt näthat, ja då är det riksdagspolitiker som slåss med järnrör eller så anställer man mystiska personer på riksdagskansliet utan fastställd identitet. Visst medialt tacksamt men då vi talar om riksdagens tredje största parti ligger det ett allmänintresse i detta på ett helt annat sätt än när det gäller – om vi ska vara ärliga – förvisso avskyvärda men ändå marginella nazistiska sekter.

    Till detta kommer att SD har en vågmästarställning, som utnyttjades för att fälla regeringens första budget och man kan när som helst göra gemensam sak med Alliansen och stoppa vilket lagförslag som helst. Så självklart kan inte SD tigas bort därtill har utvecklingen dessvärre gått alldeles för långt och deras inflytande mardrömslikt stort.

    V är i huvudsak ett stödparti till regeringen, som skapar en del medialt intresse i samband med budgeten, men som annars framstår som anonymt och lite grått. Man skulle säkert kunna slipa mera på den mediala förmågan. Till en del är anonymiteten och det därmed följande bristande mediaintresset självförvållat.

Kommentarer inaktiverade.