29-åring gripen för 3 år gammalt mord i Bergsjön

Den 18 november 2013 bortfördes och mördades en man född 1985 från Merkuriusgatan i Bergsjön. Hans namn var Tomaj Bahmani. Han hade själv varit misstänkt för dubbelmordet på Diler Aziz och Raouf Asadi som skedde i januari 2011.

Den som nu gripits som misstänkt för mordet på Tomaj Bahmani är en tidigare allierad, Guled Adan som först ingick i samma kriminella gruppering i Bergsjön kring bröderna Mohammed Saleh, Ahmad (Aha) Mohammed Saleh, Taha Mohammed Saleh och Tarek Mohammed Saleh. I konflikten som sedan uppstod eller fördjupades mellan två grupperingar i samma gäng, den äldre falangen och den yngre falangen, kom Adan att förknippas med den yngre falangen. Bröderna Mohammed Saleh med den äldre. Tomaj Bahmani ansågs fungera som livvakt och chaufför åt bröderna Mohammed Saleh, ibland ihop med Guled Adan.

Guled Adan ingick också i den stora utredningen (Bergsjömålet) med en mängd olika brott som ledde till att flertal personer från de två kriminella grupperingarna i Bergsjön hamnade i fängelse. Det gällde dock inte Guled Adan. Efter att han gripits år 2013 tillsammans med två andra i samma nätverk som misstänkta för mordet på Tomaj Bahmani men släppts försvann Guled Adan till Somalia där han uppehöll sig under en tid. Han och de två andra släpptes i brist på bevis. Det var vid tillfället också oklart om det begåtts nåt mord eller inte. Under samma period var han också misstänkt för ett mord som begicks på Oxledsvägen i Sävedalen, Partille, men inte heller där kunde han knytas till gärningen.

Guled Adan har varit efterlyst internationellt och påträffades i nordöstra Göteborg i måndags kväll i samband med ett annat brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Jag har numera börjat skriva ut namnen på mördade, dömda och misstänkta i större utsträckning. Det beror på att det bruk av ålder som normalt används i media gör att det framstår som om det är jättemånga personer det rör sig om. En som i den ena artikeln kallas 21-åringen kallas nästa gång 22-åringen då det är ett år senare osv. Det är omöjligt att begripa sammanhangen när det framstår som olika personer även när det är samma person. Namnen är offentliga efter häktningsförhandlingarna. Att använda namnen gör det lättare att förstå vad som händer, att det rör sig om få människor, att samma namn återkommer hela tiden och att det därför inte finns nån stor anledning att känna sig otrygg för vanligt folk.

 

Advertisements