Dubbelmord i Tynnered

Två personer sköts på Briljantgatan i Tynnered igår kväll. Gatan ligger inte i Frölunda som media i allmänhet skriver även om postadressen är Västra Frölunda.

Det rör sig troligen om ett brödrapar, en i 20-årsåldern och en yngre, troligen bara 14 år gammal. De ska ha skjutits i eller i närheten av en tvättstuga och hittades på gården utanför. De två är kända hos polisen för enklare brottslighet men enligt uppgifter i media ska de vara ostraffade. En moped med två personer sågs enligt vittnen ha kört från platsen efter skotten men polisen hävdar att det är osäkert om skotten sköts från mopeden.

Det är ännu för tidigt att veta om dubbelmordet i Tynnered är knutet till något tidigare mord som mordet på Mazdak Vermahmood på Frölunda Torg eller mordet i Lövgärdet. Mordet i Lövgärdet är i all fall knutet till en konflikt bland kriminella i Gårdsten som lett till flera mord tidigare.

Tynnered är det område i Göteborg som haft flest skjutningar detta år så det var bara en tidsfråga innan det skulle bli ett mord där.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Västra Frölunda är en postort. Östra Frölunda ligger långt in i Västergötland och inte i Göteborg. Området består av två stadsdelsnämndområden.

Stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo omfattar primärområdena Askim, Billdal, Flatås, Frölunda Torg, Hovås, Högsbo, Högsbohöjd, Högsbotorp, Järnbrott, Kaverös, Ruddalen och Tofta och är en sammanslagning av de tidigare stadsdelsnämnderna Askim, Frölunda och Högsbo. Kaverös, Ruddalen, Tofta och Frölunda Torg är det som normalt menas med Frölunda.

Stadsdelsnämnden Västra Göteborg omfattar primärområdena Bratthammar, Fiskebäck, Grevegården, Grimmered, Guldringen, Hagen, Kannebäck, Långedrag, Näset, Skattegården, Södra Skärgården, Ängås och Önnered och är en sammanslagning av stadsdelsnämnderna Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg. Områdena Grevegården, Ängås, Kannebäck, Guldringen och Skattegården är det som brukar kallas Tynnered. Briljantgatan återfinns här.

Advertisements

2 Replies to “Dubbelmord i Tynnered”

Kommentarer inaktiverade.