Mycket grovt våld mot dödad man i Lövgärdet

Den man som hittades död i Lövgärdet i söndags kväll sköts med flera skott, utsattes därefter för mycket grovt våld av annat slag samt blev överkörd av en bil. Kroppen låg vid fyndplatsen vid Svarte Filips gata i Lövägrdet en kort tid och hittades av en grupp pojkar som tittat på TV i klubbstugan invid. Den mördades namn var enligt uppgift David Isho och någon koppling mellan honom och organiserad brottslighet har varit svår att hitta. Han har dock dömts för några mindre brott. Däremot kan han ha varit vittne i samband med ett icke-gängrelaterat och mycket brutalt hedersmord i Göteborg på kafét Black Diamond.

Polisen menar dock att mordet i Lövgärdet har kopplingar till gängkretsar i nordöstra Göteborg och handlar om knark och pengar. David Isho var troligen bosatt i Hammarkullen och rent teoretiskt kan han ju ha hamnat i konflikt med den ledande kriminella grupperingen där, släktkretsen Alikhan. Eller så har det med konflikten mellan A- och S-falangerna i Gårdsten att göra, vilket kanske är det troligaste. Det verkar också vara polisens teori.

Mordet har ingen som helst koppling till dubbelmordet i Tynnered.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements