Antidemokrater begriper inte demokrati och mötesfrihet

Grand Hotel ångrar att de hyrde ut lokalerna till antidemokratiska högerextremister. Antidemokraterna bevisar därefter att de inte begriper den svenska grundlagen och hur demokrati fungerar. De påstår att uttalandet från Grand Hotel är ett brott mot mötesfriheten och visar därmed en total ignorans och okunnighet om en svenska grundlagen. Men vi ska väl inte förvänta oss mer av Sverigedemokraterna. De är och förblir rasistiska högerextrema antidemokrater.

Genom grundlagen garanter den svenska staten att svenska medborgare har viss friheter och rättigheter. Mötesfriheten är en av dessa friheter. Den garanterar att alla kan ha möten utan att staten har rätt att stoppa dessa möten. Men det är allt. Den tvingar ingen att lyssna på nån annan, den tvingar ingen att hyr ut lokaler till nån annan, den tvingar ingen att trycka vad någon annan skriver osv. Den ger dig bara rätt att ha möten.

Det högerextrema mötet på Grand Hotel i Stockholm är alltså tillåtet enligt lagen, men det finns inget i lagen som säger att Grand Hotel måste hyra ut sina lokaler till det. Grand Hotel väljer själva vilka de ska hyra ut till eller inte hyra ut till. Det var fel av dem att hyra ut till antidemokratiska högerextrema krafter och det har de i efterhand insett.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Antidemokrater begriper inte demokrati och mötesfrihet”

  1. Mycket publicitet blev det. Vem som tjänade mest på den kan man fundera över. Jag inser att högerextremism inte går att tiga ihjäl men samtidigt tror jag man måste välja sina strider. Det hade varit mer intressant med en diskussion och vinkling, som tar fasta på att extremisterna vilka ofta påstår sig stå upp för ”de sanna” arbetarna ”festar loss” på vårt lands lyxhotell nummer ett. Hade någon tagit upp denna tråd hade det förmodligen givit mer än att protestera mot att extremisterna festar i en av storfinansens främsta högborgar.

Kommentarer inaktiverade.