7 gripna efter tillslag mot grov organiserad brottslighet

Vid en planerad insats i Norrköping har polisen gripit 7 personer. Tillslagen var riktade mot grov organiserad brottslighet och görs i samverkan med flera myndigheter.

Under onsdagen inleddes en planerad insats mot grov organiserad brottslighet i Norrköping. Polisen har, ihop med Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten, slagit till mot ett flertal adresser och där gripit 7 personer. Ytterligare personer är medtagna på förhör.

– Vi har hämtat in ett flertal personer som vi är intresserade av i det här ärendet så det rör sig om en planerad insats som helt och hållet är baserad på vår förundersökning, säger Jan Hofvenstam, sektionschef vid polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt har 7 personer gripits och sedan anhållits av åklagare. Dessutom har ett flertal personer tagits med till förhör. Det rör sig om både män och kvinnor i åldrarna 20-50 år som har frihetsberövats.

– Tillslaget har än så länge gått enligt plan. Nästa steg blir att förhöra de misstänkta som är anhållna. Dessutom ska vi analysera det material som beslagtagits vid dagens husrannsakningar, säger Jan Hofvenstam sektionschef vid polisens aktionsgruppsverksamhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements