Terroristdåd i Göteborg – inte ett pip i riksmedia

Ett terroristdåd genomfördes på fredagskvällen i Göteborg. En bomb exploderade utanför en vänsterlokal, Syndikalistiskt Forum, där många vänsterorganisationer har sina kontor.

Händelsen har uppmärksammats i de två lokala tidningarna GP och GT men inte i någon annan media. Det är naturligtvis märkligt. Hade dådet genomförts mot en kyrka eller en moské hade det blivit stort rabalder med anklagelser mot islamistiska extremister. Visserligen har islamister bara begått ett enda terroristdåd i Sverige och mördat noll personer medan nazister begått omkring 10 terroristdåd och mördat ungefär en person per år de sista 30 åren. Men nazistisk terrorism och högerextrema våldsdåd är det ingen som tycks bry sig om. I alla fall inte om de riktar sig mot socialister och arbetarrörelseorganisationer. För med all sannolikhet är det nazister som bombat vänsterlokalen i Göteborg och ingen verkar bry sig i borgarmedia.

Ni kan också tänka er vilket väsen det blivit i media om nån högerextremistisk partilokal, exempelvis sverigedemokraternas lokal i någon småhåla, hade utsatts för ett bombdåd. Då hade det varit krigsrubriker i varenda tidning. Nu är det i princip knäpptyst.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Det kan finns andra förklaringar än att svenska nazister utfört dådet. Turkiska högerextremister är i så fall det som är tänkbart.

Advertisements

One Reply to “Terroristdåd i Göteborg – inte ett pip i riksmedia”

Kommentarer inaktiverade.