Man skjuten i Malmö – Oskyldig?

Klockan 20:45 igår kväll larmades polisen i Malmö till Köpmansgatan i stadsdelen Seved på grund av en skottlossning. En skadad man i 30-årsåldern hittades på platsen och fördes till sjukhus men han avled senare. Han är identifierad och anhöriga underrättade. Enligt vittnen ska det ha varit två skyttar. Att mordet är kopplat till den undre världen är väl ganska klart, men vissa uppgifter kring vem den skjutne är kan eventuellt tyda på att en person utan kopplingar till kriminella nätverk och gäng skjutits. Men det är än så länge mycket osäkra uppgifter.

Det är det 11 mordet i Malmö i år varav de flesta varit relaterade till kriminella gäng, vilket är fler än det varit i Göteborg. Stockholm har haft ännu fler. Vilken stad som har flest ett bestämt ord varierar men normalt är det förhållandevis färre mord i Göteborg än i de andra städerna i förhållande till befolkningen. Göteborg är numera den klart lugnaste av de stora svenska städerna om vi pratar brottslighet.

Polisen i Malmö hinner inte längre med sin mordutredningar och det nya mordet lär inte göra det bättre. Sannolikt får de väl förstärkningar från andra delar av landet precis som för några år sen då Malmö också upplevde en våldsvåg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements