Journalisters idiotier, borgarmedias dumhet och icke-nyheter

Idag har GP en jättenyhet. Julmust och påskmust är samma sak. Men det vet ju alla utom folk som inte riktigt har alla hästar hemma. Och journalister. Det är liksom ingen nyhet. Men ändå tycker nån journalist på GP det.

Vidare bland journalisternas idiotier idag.

En polis från östra London är engelsk. Det vet alla. Därför är det helt puckat att, som en journalist på GP gör, skriva ”en engelsk polis i östra London”. Det finns normalt inga tyska, ryska eller svenska poliser är. Om en sådan blivit knivhuggen östra London hade det varit värt att påpeka det. En undrar varför intelligensen bland journalister tycks ha flugit sin kos totalt.

Sen publicerar GP också Martin Wannholts totalt okunniga och värdelösa inlägg om brott. Kvarterspoliser är bra, men kanske inte det viktigaste. Att punktmarkera brottslingar under en längre tid är praktiskt och ekonomiskt totalt ogörligt. Alla som kan nåt om brott vet att fler poliser och skärpta straff inte gör nån som helst skillnad. Wannholt vet inte ett skit om saken. GP publicerar hans okunniga ordflöde. Det visar att GP:s redaktion också har noll koll.

Det är jobbigt och irriterande att läsa GP och annan media ibland. Okunnighet, journalister som inte kan skilja på de och dem och ibland inte ens vi och oss, skribenter som inte vet att det heter ”fylla till brädden”, krigshetsare i SVD, åklagare som Thomas Ahlstrand som vill ha det som USA med dödstraff och många gånger högre brottslighet men ändå hävdar att det är i Sverige som brottsligheten spårat ur. Det är tröttsamt med all dynga borgarmedia sprider ut. All okunnighet. All slapphet. All språkokunnighet. Obildning. Okunnighet.

Jag orkar inte ens alltid kommentera det. Eller har tiden att göra det. Men det gör mig irriterad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements