Skottlossning vid Vårvädersgatan – släkting till ledande kriminell skadad

På fredagskvällen sköts en ung man i närheten av Vårvädersgatan. Polisen larmades till platsen vid 19-tiden efter att vittnen hört mellan 6 och 10 skott. Den skottskadade mannen i 20-årsåldern hittades vid ett radhusområde i närheten. Hans namn är Adrian Kastrati och är kusin till en ledande figur i Vårvädersligan, Berat Kastrati. Den senare sitter just nu i fängelse.

I anslutning till radhusen stod under kvällen också en bil som kan kopplas till ett känt namn inom Göteborgs gängvärld. Det var inte heller bara Adrian Kastrati besköts utan ytterligare en man som enligt uppgifter inte kan kopplas till någon brottslighet. Han sprang från platsen och klarade sig utan skador.

Enligt fler vittnen sågs en moped snabbt lämna platsen efter skotten och senare under kvällen hittade polisen en dumpad moped på annan plats i Biskopsgården. Sannolikt står väl gärningsmännen att finna i det nätverk som finns i norra Biskopsgården, Friskvädersnätverket. Mordförsöket på Adrian Kastrati är det senaste våldsdådet i en lång rad mord och mordförsök sen 2013.

Sambandet mellan denna skjutning och skjutningen på Vasagtan nyligen är uppenbar. Måltavlorna i bägge fallen har koppling till Vårvädersligan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements