Daniel Olssons försvinnande från Uddevalla 2008

Daniel Olsson eller som han också var känd som, Daniel Smith, försvann spårlöst den 26 september 2008. Han var då 31 år gammal. Hade hade tillsammans med sin syster och en av bröderna hälsat på pappan på Bohus-Malmön. Strax efter lunch återvände syskonen till Uddevalla. Daniel Olsson körde dem i sin bil och släppte av de andra vid deras respektive bostäder. Därefter åkte han sen hem till sin lägenhet på Jacob Trahnsgatan. Klockan 14:40 skickade han ett SMS. På måndagen fattade hans syster misstankar då hon inte hört av honom och anmälde honom som försvunnen. Hans BMW hittades olåst utanför hans bostad och mobilen låg i bilen.

Han arbetade i byggbranschen och var känd av polisen för främst ekobrott. Han hade tidigare dömts för bland annat stöld och misshandel. Vid försvinnandet misstänkt för bland annat grovt skattebrott i en mångmiljonhärva rörande bland annat förmedling av svart arbetskraft. En härva med total 13 åtalade för bland annat grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott i DFD Sanering i Trollhättan AB, Den Framtida Delen Riv och Sanering i Trollhättan AB, Rittonova AB, FBR i Väst AB, B-Team Bygg & Riv AB, DSK i Göteborg AB, HLL Bygg och Anläggning AB och KEL Stål & Smide AB. Brotten handlade till stor del om tillhandahållande av svart arbetskraft. Enligt åtalet var det Olsson och en annan 31-åring från Uddevalla som företrätt företagen och till sin hjälp hade de haft de andra elva åtalade. Exempelvis har de varit styrelseledamöter för företagen. Sex av de 13 kommer kom från Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla och Åmål. De övriga var bosatta i Göteborg, Lidköping och Rönninge.

Olsson utreddes vid försvinnandet också för inblandning i ett fall med utpressning och olaga hot samt ett fall om misshandel och våld mot tjänsteman.

Daniel Olsson ska enligt vissa uppgifter haft kontakter med personer med kopplingar till såväl Hells Angels som Brödraskapet. Det senare gänget har också koppling till ett försvinnande som ägde rum på Hönö är 2002.

En kort tid efter Daniel Olssons försvinnande försvann ytterligare en man verksam i byggbranschen, Peter Larsson från Ljungskile söder om Uddevalla. Polisen har kopplat ihop de två fallen, men det är lite oklart hur de två fallen är ihopkopplade om de nu är det. Enligt polisen fanns det också gängkopplingar i Larssons försvinnande.

Inga spår efter Daniel Olsson har hittats efter att han försvann, men 2014 hördes en man, Fadi Kahale, om Olssons och Larssons försvinnanden. Kahale var vid tidpunkten misstänkt för flera brott i en ekobrottshärva som han senare fälldes för. Han hördes i första hand om Peter Larssons försvinnande då det förekommit uppgifter i utredningen av detta om att Larsson var rädd för Kahale. Enligt tidigare uppgifter från polisen under utredningens gång menade de dock att det inte fanns något som tydde på att Kahale var inblandad i Larssons försvinnande. Vad jag förstår har polisen inte heller hittat någon som helst koppling till Olssons försvinnande.

Polisen tror att kriminella gäng måste ha varit inblandade i Daniel Olssons försvinnande. De har dock inga som helst spår efter honom eller några gärningsmän.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Daniel Olssons försvinnande från Uddevalla 2008”

Kommentarer inaktiverade.