Icke-gängrelaterad skottlossning i Högsbohöjd

Igår kväll vid 18-tiden påträffades en skottskadad man i 25-årsåldern i en trappuppgång i Högsbohöjd, Han var skjuten med flera skott i benen men sökte själv hjälp genom att ringa på en lägenhetsdörr. Eventuellt ägde skottlossningen rum utomhus.

Skottlossningen rubriceras som  dråpförsök. Detta då polisen anser att då alla skott skjutits mot mannens ben har avsikten inte varit att döda.

Mannen är känd av polisen sen tidigare men har troligen ingen gänganknytning. Vilket är ovanligt då det gäller skjutvapenbrott. Han är inte känd för grov brottslighet men är dömd för våldsbrott. Han är inte skriven i Högsbohöjd utan på anna plats i Göteborg.

Detta är den 37:e skottlossningen i år, vilket innebär en rejäl minskning jämfört med förra året. Även antalet dödade, 4 stycken vid gängrelaterade skjutningar oh ytterligare en död av en sprängning, är färre. Jämfört med både Malmö och Stockholm är Göteborg mycket mindre utsatt när det gäller gängvåld och skottlossningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements