Endast 12 svenskar rekryterade av IS?

Enligt en lista med 4 000 namn på IS-rekryter har endast 12 svenskar rekryterats av Islamiska Staten (IS). Det är mycket långt ifrån de siffror som media burkar publicera. De brukar påstå att det handlar om 300. Men siffran på 300 är hur många personer Säpo tror har åkt från Sverige till Syrien. Det inkluderar frivilliga till många olika grupper i Syrien och resor som inte alls har med strider och krigande att göra.

Den ”hemliga” listan på IS-rekryters namn visar dock utan tvekan att Sverige är ett helt oviktigt och ointressant land när det gäller rekrytering till Islamiska staten. Endast 12 av 4 000 personer. Det verkliga antalet IS-rekryter från Sverige kan dock var större, men det rör sig nog bara om några tiotal.

Med tanke på att den så kallade IS-rekryteraren Abu Omar lika gärna kan vara USA-agent eller arbeta för Säpo eller MUST så verkar Sverige faktiskt helt ointressant som rekryteringsbas för fundamentalistiska islamistiska terrorister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements