Inga belägg för att antalet narkotikabrott ökar i Nordstan

Antalet anmälda narkotikabrott i Nordstan ökar. Det är sant. Men det betyder inte att antalet narkotikabrott ökar. Det betyder bara att fler narkotikabrott avslöjas. Med narkotikabrott är det nämligen så att de i huvudsak anmäls av polisen och är resultatet av personkontroller.

Det säger också polisen i en artikel i GP om Nordstan. GP:s rubriksättare och journalister väljer ändå att vinkla artikeln så att den tycks visa att knarkbrottsligheten i Nordstan ökar. Men det gör den inte. I alla fall finns inga bevis för det.

Polisens arbete tycks dock ha blivit mer effektivt genom att en person från Nationella operativa avdelningen arbetar ihop med de lokala poliserna i Nordstan. Det har gett möjlighet till internationella kontroller av identitet och sådant via Europol och Interpol.

Effektivare polis, men troligen ingen ökning av brottsligheten alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements