Ett rån med fatala konsekvenser och de dödade i Rinkeby

Den 22 juli 2015 rånades Forex växlingskontor i Täby av 4 personer. Efter rånet ska de misstänkta ha lämnat platsen i fyra olika fordon, två personbilar och två mopedliknande fordon. En bil och två mopeder beslagtogs senare under dagen av polis då de misstänks ha använts som flyktfordon. Gärningsmännen fick med sig kontanter från växlingskontoret och polisen rubricerar händelsen som grovt rån. En misstänkt person greps på eftermiddagen efter rånet. Han häktade senare som misstänkt för grov stöld. Om någon dömts för rånet är okänt.

Kvällen efter rånet sköts Ismail (Izzy, Eazy) Aden ihjäl i ett grönområde vid Bromsten. Han misstänks vara kopplad till rånet i Täby. Två dagar senare, den 24 juli 2015, sköts den då 16-årige Maslah Warsame ihjäl vid en mack på Brommaplan. Också han misstänks vara kopplad till rånet i Täby. Den senare kan också kopplas till ett rån mot en guldsmedsbutik i Kista Centrum den 24 maj 2015. Dömd för brott med anknytning till rånet blev Farhan Abdikarim Mohamud men då rättegången skedde efter att Maslah Warsame dött åtalades denne aldrig. Också en syster till Maslah Warsame, Siham Ali, dömdes för brott kopplade till rånet. Även rånet i Kista Centrum genomfördes av 4 personer men uppemot 5 personer utöver det anses ha hjälpt till på olika sätt.

Maslah Warsame uppges på en del nätsajter att redan som 12-åring ha varit i klammeri med rättvisan. Det verkar vara fel. Det ska istället ha varit hans yngre bror som knivhögg en polis när Maslah Warsame skulle omhändertas enligt LVU. Farhan Abdikarim Mohamud har för egen del också varit misstänkt för en gruppvåldtäkt och utretts för inblandning i ett rån i Spånga. 2014 uppmärksammades han också då han var aktiv i föreningen Tro, hopp och kärlek.

Igår kväll blev två personer skjutna på ett kafé, Mynta Café, i Rinkeby. En av dessa ska vara Faysal Aden (också Faysal Adem), troligen släkt med Ismail Aden, sannolikt är de bröder. Han var också vän med Farhan Abdikarim Mohamud. Den andre dödade ska enligt Expressen vara en bror till Faysal Aden men jag undrar om inte journalisterna på Expressen missförstått språkbruket på facebook och instagram (uppdatering 20161204, det verkar de inte ha gjort).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. Det kan finnas flera personer med namnet Faysal Aden. Exempelvis är det svårt att veta om Faysal Aden (Faysal Adem) är samma person som Faysal Aden Warsame eller inte. Det finns också flera hundra personer med efternamnet Warsame i Sverige. De är med all sannolikhet inte släkt allihop.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

4 Svar på “Ett rån med fatala konsekvenser och de dödade i Rinkeby”

  1. En sak som är fel. Det var INTE Maslah som knivhugg polisen. Det var hans yngre bror. Maslah var den som skulle hämtas för ett LVU.

Kommentarer är stängda.