Peter Larssons försvinnande från Ljungskile 2008

Klockan tre på natten måndagen den 13 oktober 2008 tog sig någon eller några in i 41-årige Peter Larssons mångmiljonvilla i Ljungskile i Uddevalla kommun. Grannar hörde en bil med V6- eller V8-motor starta. Brytmärken på dörren och ett nerrivet räcke visade att något allvarligt hänt. Sen dess är Peter Larsson försvunnen. Kvar i huset fanns hans mobil, dator och tiotusentals kronor i kontanter.

På våren samma år sköt okända personer med automatvapen mot Peter Larssons hus och mitt under hans 40-årsfest trängde sig en man in och hotade honom. Denne man som enligt uppgift heter Fadi Kahale var en tid aktuell i polisens utredning om försvinnandet men avfördes. Han hördes återigen år 2014 om både Peter Larsson och Daniel Olssons försvinnanden i samband med att han var misstänkt för ekonomisk brottslighet. Han kan inte kopplas till Larssons försvinnande.

Daniel Olsson försvann från Uddevalla några veckor innan Larsson försvann och var i likhet med Larsson verksam i byggbranschen. Såväl Olsson som Larsson förmedlade arbetskraft och har i vissa fall haft samma anställda.

Enligt uppgifter i media ska Peter Larsson har använt personer från Bandidos MC som livvakter på grund av sin rädsla och hoten mot honom. Men några andra kopplingar mellan honom oh kriminella gäng verkar inte förekomma även om media uppgett att han gjort affärer med Hells Angels. I motsats till Daniel Olsson är Peter Larsson inte dömd för några brott och han tycks inte ha varit misstänkt för nå brott när han försvann. Han hade dock i likhet med Daniel Olsson skulder och ett bolag, EN Elektro AB, i ekonomiska bryderier som var föremål för likvidation som dock inte fullföljas utan istället sattes företaget i konkurs.

Polisen har sen Peter Larssons försvinnande inte hitta några spår efter honom och har inga misstankar mot några personer. De anser dock att kriminella gäng haft ett finger med i spelet vid försvinnandena.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements