Inget upplopp i Hammarkullen men stort stöd för polisinsatsen

Igår kväll gjordes en polisinsats i Hammarkullen mot ett källarförråd där polisen misstänkte att det kunde finnas narkotika. Vid polisrazzian mot källaren påträffades några automatvapen samt en stor mängd cannabis och det var anledningen till att en man tillhörande det kriminella nätverket i Hammarkullen kring familjen Alikhan greps.

Detta resulterade i att släktingar till den gripne började bråka med polisen. Ett agerande som inte fick nåt större stöd från stadsdelens invånare och därför med lätthet kunde avstyras med hjälp av vuxna från stadsdelen och fler poliser. Befolkningen i Hammarkullen agerade tydligt till stöd för polisen på flera olika sätt.

Något upplopp, några kravaller eller oroligheter blev det därför egentligen inte. Knappast heller nåt kaos även om knallskott kastades och några bilar brändes. GP ljuger därför delvis om händelserna i Hammarkullen och har försökt framställa händelserna som något de inte var. Däremot rapporterar tidningen korrekt om befolkningens inställning till polisinsatsen. Den kriminella släkten Alikhan och deras gelikar saknar stöd i stadsdelen. Utan stöd för agerandet blir det inga upplopp förutsatt att polisen agerar lugnt, korrekt och avvaktande.

Jämförelsen med en händelse i Bergsjön är också korrekt, men där blev det betydligt stökigare än i Hammarkullen igår.

Samtidigt som Alikhans försökte ställa till det på gatorna i Hammarkullen så pågick Mixgårdens årliga Mixgala. Där delades priser ut till boende och verksamma personer i Hammarkullen som gjort bra saker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements