Amazon Prime Video i Sverige

Amazon Primes videotjänst ska tydligen ha lanserats i Sverige igår. Jag har ett 30-dagars gratis testabbonemang på Amazon Prime och ingen av filmerna och serierna går att titta på när jag befinner mig i Sverige.

Ställer jag om lite grejer så att det ser ut som om min dator befinner sig USA eller om jag befinner mig i USA går det däremot jättebra att titta på filmer och det har jag nu gjort en tid. Detta beror sannolikt på att mitt Amazon-konto är ett US-amerikanskt konto knutet till mitt vanliga amazon-konto och mitt affiliatekonto som båda också är US-amerikanska. Enligt deras sajt ska det gå att ställa om mitt konto. Men då blir ju utbudet sannolikt mycket sämre så det gör jag jag nog inte.

Med Netflix finns inga motsvarande problem utan där får jag det Netflix-utbud som är aktuellt i det land där jag befinner mig när jag loggar in med mitt svenska konto.

Jag har sett flera serier och några filmer (bland annat de två Mockingjay-filmerna i The Hunger Games-serien). Strömningen har fungerat bra och jag tycker tjänsten är lättanvänd. Men mitt användargränssnitt ser inte ut som det som syns på bilder i olika svenska tidningar. Jag verkar ha nåt bättre.

Det jag har mest problem med är att utbudet är dåligt (och då har jag ändå tillgång till det större US-amerikanska utbudet vilket jag ju dock också har på Netflix). Det mesta finns också på Netflix eller HBO Nordic. Det egenproducerade materialet som än så länge finns på Amazon Prime Video upplever jag som ointressant (speciellt bilprogrammet Grand Tour som de och andra gör stor affär av), förutom The Man in the High Castle som jag dock inte sett på ännu. Men serien bygger på en bok med samma titel av författaren Philip K. Dick som är mycket bra. Det är han som också skrivit Do Androids Dream of Electric Sheep? som den mycket bra filmen Blade Runner bygger på.

Tidskriften M3 påstår i en recension av Amazon Prime Video att det inte finns nån Science-Fiction-genre, men det finns både för TV-serier och filmer vad jag kan se. Kanske är det för att jag har ett US-amerikanskt konto och de har testat ett svenskt med annat utseende och mindre utbud.

Med mitt Amazon Prime-konto följer också att jag kan läsa en hel del böcker och lyssna på musik utan att behöva köpa eller betala utöver månadsavgiften.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements