Explosion på Vårvädersgatan

Den 26 november sköts och skottskadades Adrian Kastrati på Vårvädersgatan. Han anses vara knuten till Vårvädersligan i södra Biskopsgården och är kusin till en av de personer som anses var en av de ledande personerna i detta kriminella nätverk, Berat Kastrati.

Strax innan klockan 22 på kvällen igår, en 15 december, exploderade någon form av sprängladdning på Vårvädersgatan. Detonationen ska ha skett på innergården till ett hus och det finns splitterskador på två lägenheter i en fastighet. Till en början betraktade polisen det som allmänfarlig vårdslöshet men har senare uppgraderat dådet till mordförsök. Det är väl troligt att sprängningen hänger ihop med den tidigare skottlossningen på samma gata och att där troligen bor en person med kopplingar till Vårvädersligan och Adrian Kastrati. Jag kan inte se nåt annat skäl till att polisen så snabbt skulle ändra rubriceringen av det misstänkta brottet.

I GP spekulerar de om det finns kameror på platsen. Det finns det nu sannolikt inte och det skulle ändå inte ha gjort nåt skillnad. Kameror förändrar inte den grova våldsbrottsligheten. Har faktiskt ingen som helst effekt på den. Inte heller finns det några bevis för att kameror skulle göra att fler brott blir lösta. Övervakningskameror är meningslöst och skapar intrång i den personliga integriteten till ingen nytta och sätts upp bara för att det ska se ut som polisen gör nåt. På egendomsbrott (stölder, inbrott etc) har kameraövervakning dock effekt men det är inte såna brott som är problemet i Biskopsgården.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements