Granater allt vanligare vapen i Biskopsgårdskonflikten

I konflikten mellan två kriminella grupperingar i Biskopsgården, Vårvädersligan och Friskvädersnätverket, används handgranater allt flitigare. Även i Malmö har det periodvis varit vanligt med handgranater, men just nu är det främst i Göteborg som handgranater verkar användas.

I Göteborg har dock bara en person avlidit på grund av handgranatsattacker. En ung oskyldig pojke i en lägenhet på Dimvädersgatan. Pojken hette Yuusuf Warsame. Hans kusin Ahmed Warsame från Friskvädersnätverket är en av de som dömts för inblandning i dubbelmordet på Vår Krog och Bar på Vårväderstorget.

Den 5 september kastades en handgranat mot ett hus på Klarvädersgatan. Måltavlan var en yngre man som har kopplingar till Friskvädernätverket men granaten hamnade på en äldre oskyldig mans balkong.

I förrgår kastades så en granat mot en lägenhet på Vårvädersgatan. Den som kastade missade fönstret och granaten studsade mot väggen och exploderade utanför. detta betraktas av polisen som en hämnd för ett mordförsök på Adrian Kastrati från Vårvädersligan.

i Stockholm där antalet gängmord, gänguppgörelser och gängrelaterade skjutningar varit mycket fler än i Göteborg det senaste året är handgranater ovanliga. Men det finns ett fall. Den 30 november riktades en granatattack mot en lägenhet i Solna där en person, Murat Solmaz, med koppling till Biskopsgården bor. Solmaz är en politisk aktivist som var vän med många av de inblandade i konflikten i Biskopsgården, bland annat via föreningen Pantrarna. Om denna granat attack har koppling till konflikten i Biskopsgården är inte helt klart, den kan eventuellt också ha samband med en kriminella konflikt i Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements