Inga terroristdåd i Sverige får Boscanin att se en misslyckad politik

Aleksandra Boscanin som skriver ledare i GP argumenterar i ett märkligt stycke text för att den svenska politiken gentemot terrorism är misslyckad. Inte hållbar skriver hon. Men verkligheten visar ju att det är just vad den är. I Sverige har vi inga terroristdåd med muslimska islamistiska gärningsmän. Det tycker jag är ett bra betyg åt den politik som förs.

Sen upprepar de lögner som länge gjorts om Sverige och Göteborg som centrum för jihadister och sympatisörer till Islamiska staten. Det är inte sant. Ingen har åkt till Syrien från Göteborg på mer än ett år, nästan två år. Det totala antalet som åkt till Syrien av en eller annan anledning från hela Sverige uppges av Säpo till omkring 300. Hur många av dessa som deltagit i strider vet ingen och hur många som stridit med olika terroriststämplade grupper vet ingen. De flesta om vilka det är känt att de deltagit i strider har krigat mot Islamiska staten, många av dem i andra terrorstämplade grupper som exempelvis Nusrah-fronten (som numera har ett annat namn). Enligt Säpo har de flesta Syrien-resenärer återvänt till Sverige eller dött därnere. Det finns heller inga belägg för att de flesta har åkt från Göteborg även om media ständigt hävdar det. I verkligheten är Sverige ett marginellt land när det gäller muslimska extremister. I Boscanins islamofobiska hjärna tycks det se annorlunda ut.

Boscanin vill inte att de som återvänder från Syrien ska få hjälp. Självklart ska de få hjälp. Den hjälp alla som är svenska medborgare eller har uppehållstillstånd har rätt att få. Medicinsk hjälp, psykologisk hjälp, avprogrammering om de vill det, försörjningsstöd om de är berättigade till det osv. Att se till att de inte blir bostadslösa är självklart också bra. Allt detta har de rätt till oavsett vad de gjort i Syrien. Har de sen begått krigsbrott i Syrien och det kan bevisas ska de självklart också åtalas för det och dömas om bevisen håller. Så ser också Sveriges hantering av återvändarna ut.

Den politik som Sverige för gentemot de som rest till Syrien och i förhållande till islamistisk terrorism är uppenbart framgångsrik. Den fungerar. Vi har inga islamistiska terroristdåd i Sverige. Boscanin vill ändra den politiken. Hon vill ha en likadan politik som den som Frankrike har. Landet med flest islamistiska terroristdåd i Europa.

I Sverige finns dock terroristdåd. De utförs av högerextremister. Sådana som Peter Mangs. Sådana som slänger bomber mot vänsterlokaler. Sådan som lägger sprängämnen och vapen på hög. Sådana som Anders Behring Breivik. Sveriges politik mot dem är inte lika framgångsrik. De sitter till och med i riksdagen. Om det skriver Boscanin inget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements