Överdrivet i media om Hells Angels eventuella etablering i Skepplanda

I Skepplanda som ligger i Ale kommun strax norr om Göteborg har ett par män med anknytning till Hells Angels MC Goth Town köpt ett hus som tidigare varit gästgiveri. Det har lett till ett antal lätt hysteriska artiklar i media med lätt hysteriska poliser och politiker om expansion och ökad brottslighet.

För det första så är det inte säkert att lokalen ska användas till Hells Angels-verksamhet. bara för att medlemmar köper ett hus innebär det inte att huset ska användas av Hells Angels MC (HA, HAMC).

För det andra handlar det inte om nån expansion om det nu skulle vara så att Hells Angels faktiskt ska använda lokalen i Skepplanda för sin verksamhet.. Hells Angels MC Goth Town hade tidigare en klubblokal i Toltorpsdalen i Mölndal så det handlar mera om en slags flytt. De sålde villan i Toltprpsdalen 2015 och har sen dess fått husera i Red Devils lokaler På Hisingen.

För det tredje är det normala att brottsligheten minskar i närheten av en lokal som tillhör Hells Angels MC. Ingen vanlig inbrottstjuv vill riskera att råka göra inbrott i ett hus eller en bil med koppling till HA.

Sen är det enligt all tillgänglig information så att medlemmar i Hells Angels oftare döms för brott än svensken i gemen, men det påverkar ytterst sällan närområdet. Medlemmar i Hells Angels MC är alltså mer brottsbelastade än svensken i gemen.

Starka och välorganiserade gäng,av vilket slag de än må vara, med kriminella medlemmar brukar faktiskt ofta innebär minskad brottslighet i de städer, kommuner, stadsdelar och områden de etablerar sig. Våld och stök lockar till sig polisen och gör affärerna svårare.

Att det upplevs som otrevligt att få en Hells Angels-klubb som granne kan jag dock förstå. Medlemmarna anstränger sig inte direkt för att framstå som normala och sympatiska. De smälter sällan in. Men samtidigt brukar de försvånsvärt sällan synas.

Hells Angels MC har tre avdelningar (chapters) i Göteborg, Hells Angels MC Gothenburg som startade 1999 (hette innan dess Gamlestadens MC) och har lokal i Olofstorp, Hells Angels MC Goth Town (startad 2006) som för närvarande inte har nåt eget klubbhus och Hells Angels MC West Rock City som grundades 2011 och har en lokal i Sisjön. I Göteborg finns också supportergrupperna Red & White Crew samt Red Devils MC.  Red Devils MC har också avdelningar i Kungsbacka och Svenljunga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements