Två kvinnor häktade för inblandning i mord på Frölunda Torg

Den 2 september sköts Mazdak Vermahmood ihjäl på Näverlursgatan vid Frölunda Torg. Han var en känd kriminell. Mordet anses vara hämnd för mordet på Fardeen Goulara i augusti 2013. Mordet på två bröder, Farzad och Rowshan Rostami tillika kusiner till Fardeen Goulara och dennes tvillingbror Farhad Goulara, i oktober 2015 anses i sin tur vara en hämnd för mordet på Vermahmood.

Som misstänkta för inblandning i mordet på Vermahmood är för närvarande två kvinnor häktade. En av dem, en lite äldre kvinna född på 1960-talet, är häktad sen december och den andra yngre kvinnan häktades igår. Även tidigare har kvinnor varit inblandade i gängkonflikterna i Tynnered och Frölunda. De är misstänkt för grovt vapenbrott då de varit medvetna om att vapen med koppling till mordet på Vermahmood förvarats i en lägenhet i Tynnered. De som misstänks ha utfört mordet är manliga släktingar till de två kvinnorna. De ska ha försvunnit utomlands men är inte häktade i sin frånvaro och inte internationellt efterlysta.

Den äldre kvinnan som häktats har skyddade personuppgifter och de flesta med efternamnet Goulara, dvs släktingar till Farhad och och Fardeen Goulara har numera skyddad identitet. Det hade de inte för ett halvår sen. De misstänkta finns därför troligen att söka i kretsen av nära släktingar till de två tvillingbröderna, varav en alltså mördades år 2013. Det finns inte bara gängrelaterade ingredienser i serien av tre mord i Tynnered och Frölunda. De flesta inblandade, framförallt på ena sidan av konflikten, tycks också vara nära släkt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements