Det är ett problem när folk ljuger och det gör Alice Teodorescu

Inte bara Teodorescu själv ljuger utan lögner är legio, vanligt, på GP:s ledarsida. Det är ett problem. Det är också ett problem när folk ljuger om Sverige utomlands. Det finns inga områden i Sverige dit polisen inte kan gå och där polisen inte kan arbeta. Det finns kanske bara ett enda område som ens är i närheten av ett sådant område, det är Seved i Malmö. Men polisen kan verka och arbeta där också. Katerina Janouch ljög alltså ordentligt i sitt uttalande om Sverige i tjeckisk television.

Alice Teodorescu och David Eberhard, en man som ständigt gör pajasartade uttalanden om ditten och datten, följer upp Janouchs lögner med fler lögner på GP:s ledarsida. Bara för att osanningar upprepas blir de inte sanna. Men det tycks Teodorescu och Eberhard tro. Bara för att folk påpekar felaktigheter bedriver de ingen hetsjakt på oliktänkande. Men det tror Eberhard och Teodorescu.

I 20 år har det förekommit attacker mot poliser och brandmän i svenska förorter. För ett antal år sen var det vanligt. Sen dess har det minskat. I Göteborg är det icke-existerande. Det förekommer inte. Tre tendenser till ungdomsupplopp med attacker mot poliser förekom i Göteborg under 2016. En gång i Biskopsgården, en gång i Bergsjön och en gång i Hammarkullen. Alla gångerna var det polisingripanden mot kriminella aktiviteter som utlöste en motreaktion från kriminella gäng. Alla gångerna misslyckades de kriminella personerna me att dra med sig andra i angrepp mot polisen. Alla gångerna lugnade det ner sig så fort att ingenting egentligen hann hända.

I Göteborg har attackerna mot så kallad blåljuspersonal i praktiken försvunnit. Det beror till viss del på sätt som polisen arbetar på. I andra större svenska städer förekommer det fortfarande, men inte speciellt ofta. Polisen i de städerna arbetar int riktigt likadant som polisen i Göteborg. Göteborgspolisen har ett arbetssätt vid kravallungar som går ut på nedtrappning och att ta det lugnt. Det har visat sig vara effektivt.

Alice Teodorescu har dock rätt på en punkt. Det finns stora problem i Sverige. De är alla kopplade till ökade ekonomisk ojämlikhet, till ökade klassklyftor. De är alla resultatet av en politik där resurser tas från fattiga och ges till rika. De är resultatet av en privatiseringspolitik som inneburit att rika gynnats på fattigas bekostnad.

Skatten för rika har sänkts på en rad sätt. Vården för fattiga har blivit sämre då vårdcentraler i fattiga områden lagts ner. Resultatet är att fattiga människor istället går till akutvården vilket skapat stora problem där. Problemen är resultatet av en skriande bostadsbrist som beror på borttagna räntesubventioner och marknadsreformer på bostadsmarknaden. Problemen är resultatet av en enorm segregation som i sin tur beror på bostadsbrist, skolprivatiseringar etc. Tillfälliga anställningar har inneburit sämre arbetsvillkor och sämre löner för folk som redan hade låga löner osv.

Det som orsakat problemen är den politik som Alice Teodorescu förespråkar, den politik som både socialdemokratiska och borgerliga regeringar fört i snart tre decennier. Det är den politiken med marknadsanpassningar, avregleringar, privatiseringar, lönesänkningar för fattiga, skattelättnader för rika, bidragssänkningar för bidrag till fattiga men inte för bidrag till rika. Etc. Sen har Alice Teodorescu mage att kritisera detta samtidigt som hon låtsas som om att det är nåt annat än den av henne förespråkade politiken som orsakat problemen.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Det är ett problem när folk ljuger och det gör Alice Teodorescu”

Kommentarer inaktiverade.