Högerextrema terrorister aktiva i Göteborg – nu handlar det om tre bomber

Det är nu bekräftat att den tredje bomben som placerats ut av högerextremister hittats i Göteborg. Denna gång på Lilleby camping på Hisingen som används som flyktingförläggning. Bonben hittades innan den exploderade.

Förra gången en bomb som placerats ut av högerextremister hittades var på en flyktingförläggning i Järnbrott. Den exploderade och en städare skadades allvarligt.

Den allra första bomben exploderade också. Utanför vänsterbokhandeln och cafét Syndikalistiskt Forum. Bomben orsakad enbart små skador och inga personskador. För denna bomb har nazisten Viktor Melin gripits och häktats. Han är medlem i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR).

På kort tid har högerextremister sprängt två bomber och placerat ut ytterligare en. Bomber riktade mot flyktingar och meningsmotståndare. I vilket land som helst skulle det kallas terrorism. Det skulle uppmärksammas vitt och brett. Men i Sverige kalls det av polisen för allmänfarlig vårdslöshet, framkallande av fara för annan osv. Det kallas inte ens mordförsök.

Säkerhetspolisen och deras kompisar har som vanligt också gjort en riskbedömning vad det gäller terrorism. Det finns enligt dem ingen risk för högerextrem terrorism. Så stor koll har de på verkligheten, dvs ingen alls. I Sverige har vi i modern tid bara haft högerextrem terrorism (Norrskensflamman, bomber mot vänsterpartilokaler på 1980-talet, Ausonius, Mangs, skolan i Trollhättan, sprängämnesförråden i Halland, nu tre bomber i Göteborg med mera). Bara en misslyckad islamistisk aktion och en vänsterextrem (västtyska ambassaden).

De tre bomberna har inte fått media att fullkomligt svämma över av hysteri och raseri. Inte alls. De flesta tidningar nämner dem inte ens och i Göteborgs_posten har händelserna haft en undanskymd plats långt ner på webbsidan eller långt in i tidningen. Jämför md hr det hade sett ut om en islamist hade stått för de tre bomberna. Eller om en vänsterorganisation gjort det.

Tre nazistbomber i Göteborg. Men nån risk för högerextrem terrorism finns inte enligt säkerhetspolisen. Dessutom anser de att de inte handlar om terrorism, utan om vållande av fara för annan eller nåt annat mindre brott.

Media anser det inte ens var en nyhet från förstasidan. Det är ju gubevars inte islamistiska terrorister och då är det ointressant i medias ögon. Snacka om rasism i media.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements