Näringslivshöjdare misstänkt för mutbrott

Fredrik Lundberg, en av Sveriges mäktigaste och rikaste personer är misstänkt för mutbrott. Han är huvudägare i skogskoncernen Holmens AB, en av Sveriges största skogsägare, som varje år ordnar jakt på sina marker i Östergötland. Företaget bjuder in anställda och kunder till jakterna och Fredrik Lundberg har varit värd de senaste 22 åren. Förundersökningen om mutbrott har pågått sen 2015.

Fredrik Lundberg och Holmens menar att de inte gjort några fel utan följd de regelverk som finns. Åklagaren tycks dock ha en annan uppfattning.

Förutom ägandet i företag som Lundbergföretagen och Holmen med flera är familjen Lundberg också storägare i Industrivärden och Fredrik Lundberg är styrelseordförande där. Industrivärden är ett av Sverige största investmentbolag och kontrollerande ägare/huvudägare i bland annat Sandvik, SCA, Skanska, SSAB, Ericsson och Volvo samt stor ägare i Ica-gruppen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Näringslivshöjdare misstänkt för mutbrott”

Kommentarer inaktiverade.