Är Boscanin på GP Sverigedemokrat?

I ledare efter ledare sprider Aleksandra Boscanin Sverigedemokraternas (SD) rasistiska budskap på Göteborgs-Postens (GP) ledarsida. Och sprider hon inte deras budskap så agerar hon för att normalisera rasism såväl som det rasistiska partiet Sverigedemokraterna. Nu vill hon förbjuda protester mot Sverigedemokraterna. Enligt Boscanin har SD rätt att hålla möten men folk har inte rätt att protestera mot dem.

Men självklart har människor rätt att protestera mot en rasistiska organisations möten. Det är som jag ser det helt enkelt nödvändigt om demokratin ska försvaras. Rasism är odemokratiskt och den som går mot rasism försvarar med andra ord demokratin. Boscanin väljer istället att försvara rasism och rasister. Det innebär att hon använder sig mot demokratin.

Att privata uthyrare av lokaler väljer att inte hyr ut åt SD eller någon annan rasistisk organisation är hedervärt. Det är att försvara demokratin, att ge demokrati företräde gentemot rasism och intolerans.

Boscanin sprider rasism, agerar mot demokrati och vekar som Sverigedemokraternas budbärare. Är hon rentav sverigedemokrat och rasist? Är det därför hon blivit anställd på tidningen?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

4 Replies to “Är Boscanin på GP Sverigedemokrat?”

  1. Men det är väl inte så jävla märkligt, Boscanin följer bara mönstret/trenden. Normalisering av högerkrafter pågår i både Norden och övriga Europa samtidigt som vänstern bara sitter och tittar på. Varför skulle det vara annorlunda hos oss? Boscanin är bara en av många många borgare med målet att så fort som möjligt få bort den röd-gröna regeringen.

    Första steget var DÖ’s (Decemberöverenskommelsens) död, det vi ser nu är bara en logiskt fortsättning. Alliansborgarna har till sist insett att det blir tufft att på grund av SD bli större än det röd-gröna. Tvätten och poleringen av SD för att få dem hjälpligt rena pågår därför för fullt.

    Tacka fan för att borgarna inte under en mandatperiod till (det är jävligt troligt att förhållandena står sig) kommer att finna sig i ett läge där alliansborgare och SD har majoritet medan de röd-gröna, som är minoritet, får regera. Efter nästa val blir det nästan säkert antingen en högerregeringen eller nån jävla mix med sossar, centerpartister och liberaler. Vänsterpartiet kommer att hamna ute i iskylan och får inse att denna mandatperiodens alla offer långsiktigt inte lett till ett minsta lilla jävla skit.

  2. ”Men självklart har människor rätt att protestera mot en rasistiska organisations möten. ”

    Moraliskt är det helt rätt och jag har utifrån detta perspektiv full respekt för de som deltar. Frågan är dock om det är taktiskt klokt. Protester av detta slag tenderar mer att övertyga de redan övertygade än de som står i begrepp att ta steget över till SD. I värsta fall kan det vara kontraproduktivt. Uppenbart hindrar inte heller protesterna SD’s väg mot att snart – hemska tanke – kanske bli det näst största partiet.

    Att möta SD kräver en annan och djupare strategi, som självklart inte är alldeles enkel att formulera och visst det är i dagsläget lätt att känna stor hopplöshet. Vad det självfallet är frågan om är insikten om varje människas lika värde – så långt är det enkelt – den stora utmaningen är att förmedla detta.

Kommentarer inaktiverade.