Gängledare återigen gripen för penningtvättsbrott

Eddie Jobe, en av de personer som anses vara ledande i den så kallade Vårvädersligan i södra Biskopsgården har återigen gripits och häktats som misstänkt för penningtvättsbrott. Förra gången han greps och dömdes för penningstvättsbrott hade han  241 000 kronor i hans hyrbil, när den stoppades för en fordonskontroll i Skåne hösten 2014 och i februari 2015 överlämnade mannen en skokartong med drygt en halv miljon kronor till en kompis.

Tillsammans med Jobe har också hans sambo häktats. De bor i en bostadsrättslägenhet i Vasastaden i Göteborg. Tillsammans med paret så häktades också en man i 25-årsåldern. I ärendet som enligt uppgifter i media ska röra sig om miljonbelopp i kontanter som de misstänkta handskats med är också två yngre män (födda 1997 och 1998) misstänkta för brott. Åklagaren menar att pengarna det rör sig om är inkomster från narkotikaaffärer.

Eddie Jobe har tidigare också haft ledande uppdrag i den avsomnade politiska organisationen Pantrarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements