Naziterrordåden – en misstänkt släppt

En nazist som misstänks för inblandning i terroristdåden i Göteborg har släppts. Tre sitter fortfarande häktade. Den som släppts greps senare och misstankarna mot honom för inblandning i terroristdåden är inte lika starka som för de andra. Men han är fortfarande misstänkt för inblandning.

De tre kvarvarande häktade terroristerna och nazisterna är Viktor Melin (23-åringen), Anton Thulin (20-åringen) och Jimmy Jonasson (50-åringen).

Jimmy Jonasson är misstänkt för inblandning i alla tre terroristbomberna och har de kunskaper och erfarenheter som behövs för att tillverka bomber. Han är troligen den som konstruerat de tre bomber som använts. En bomb mot Syndikalistiskt Forum, en bokhandel och café i Kommendantsängen den 11 november i fjol. Vidare en mot ett asylboende i Västra Frölunda i Göteborg den 5 januari där en person skadade allvarligt och slutligen en bomb mot ett boende för nyanlända på Lilleby camping i Göteborg den 25 januari som hittades innan den exploderade. JOnasson är medlem i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR).

Viktor Melin är misstänkt för bomben mot Syndikalistiskt Forum och för inblandning i försöket till bombdåd mot flyktingförläggningen på Lilleby camping. Melin är en ledande medlem i NMR

Anton Thulin är misstänkt för bomben mot Lilleby camping. Thulin är medlem i NMR.

Den fjärde personen som med all sannolikhet också kopplad till NMR är misstänkt för bomben mot Syndikalistiskt Forum.

Brotten utreds av säkerhetspolisen som också utreder ett fjärde bombdåd i Jönköping. Det bombdådet kan eventuellt också vara kopplat till naziterroristerna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Naziterrordåden – en misstänkt släppt”

Kommentarer inaktiverade.