Misstänkt mordbrand på flyktingförläggning

Sveriges största asylboende på Restad Gård i Vänersborg har brunnit. Flera boende fick kast sig ut från fönstren för att undkomma branden. Ett 20-tal tycks ha fått lindriga skador, främst rökskador, men ett par personer har också skadats när de hoppade ut.

Branden startade i ett allmänt utrymme på tredje våningen. Anledningen är okänd och en förundersökning gällande misstänkt mordbrand har därför startats. Platsen kommer att spärras av och en teknisk undersökning kommer senare att genomföras på platsen.

Det kan egentligen bara finnas tre förklaringar till branden, en olycka av nåt slag, en av någon boende anlagd brand eller en brand anlagd av nazister. Alla tre varianterna är ungefär lika vanliga på flyktingförläggningar. Med tanke på att det skett i Västsverige där nazister på senare tid sprängt bomber på flyktingförläggningar så ligger det ju när till hands att misstänka nazister för att ha anlagt branden på Restad Gård.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements