ETC expanderar – Ny Tid försvinner

Socialdemokraterna har under 10 års tid gett ut en lokaltidning för Göteborg med namnet Ny Tid. Inte känd och inte så spridd. De har beslutat sig för att lägga ner den. Även lokaltidningen i Stockholm, Stockholmstidningen, läggs ner. Detta sker samtidigt som ETC har aviserat att ETC Göteborg ska bli dagstidning.

Sannolikt har väl dessa två saker ett samband men det är naturligtvis inget som socialdemokraterna eller det ägarbolag de har för tidningarna, AIP Media, säger. De presenterar istället svammel:

Beslutetatt lägga ner Ny Tid och Stockholmstidningen är strategiskt. Det handlar om att möta en osäker ekonomisk framtid inom mediebranschen med en tidning i stället för med tre, samla de resurser som Socialdemokraterna har för egen tidningsutgivning och låta Aktuellt i Politiken genomgå den omställning som krävs för att bli en stark röst i ett digitalt medieklimat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements