Stärkta misstankar mot naziterrorister

Misstankarna mot de tre häktade nazisterna Viktor Melin, Anton Thulin och Jimmy Jonasson har skärpts och alla tre har återigen omhäktats. Samtidigt menar dock åklagaren i målet, Mats Ljungqvist, att bomben i Jönköping som också utretts av Säpo inte har något samband med de tre Göteborgsbomberna. Problemet med det är att brott utförda av nazister alltid utreds dåligt och alltid leder till milda domar. Det går därför inte att helt lita på att bomben i Jönköping inte skulle ha en koppling till Göteborgsbomberna. Nazister och sprängämnen hör ihop, det är ett välkänt faktum.

Viktor Melin är nu också häktad för inblandning i det misslyckade bombdådet mot flyktingförläggningen i Lilleby som tillägg till häktningen för bomben mot Syndikalistiskt Forum på Husargatan. Förutom dessa två bomber handlar det dessutom om en bomb mot en flyktingförläggning i Järnbrott där en person skadades allvarligt.

Tidigare har en fjärde nazist också varit misstänkt, men misstankarna mot honom har nu avskrivits. Också här måste vi slänga in en brasklapp. Historiskt och i modern tid har brott med nazister och högerextremister inblandade alltid utretts dåligt så det finns inget som säger att mannen inte kan ha varit inblandad ändå även om åklagare och polis hävdar att de inte hittar några bevis. Ett typexempel på usla utredningar av nazisters brott och milda straff utgör utredningen av Sveriges värsta terroristbrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Stärkta misstankar mot naziterrorister”

  1. ”Samtidigt menar dock åklagaren i målet, Mats Ljungqvist, att bomben i Jönköping som också utretts av Säpo inte har något samband med de tre Göteborgsbomberna. ”

    Så kan det väl vara om man utgår ifrån det jävla nassesvinet Viktor, det jävla nassesvinet Anton och det jävla nassesvinet Jimmy. Det finns absolut ingenting som säger att dessa nassesvin är de enda som spränger bomber. Det finns säkert minst några tiotal svin inom NMR, som är kapabla att använda sprängmedel.

    Sedan, och det är det som borde utredas, kan vi utgå ifrån att det är frågan om mycket organiserad verksamhet eftersom ledningsstrukturen hos fascistiska organisationer alltid utgår från ledaren. Nassejävlarna springer säkert inte runt helt okoordinerat och spränger bomber, bakom dem finns en hierarkisk ledarstruktur.

Kommentarer inaktiverade.