Dubbelmord i Hallonbergen kopplat till konflikt i Rinkeby?

Dubbelmordet i Hallonbergen där ett par i 40-årsåldern mördades kan ha kopplingar till en serie av mord där den utlösande orsaken tycks ha varit motsättningar kring och om ett rån.

Serien av mord som kan kopplas till den konflikten handlar i så fall om 8 mord. De två offrens koppling till de kriminella gängen verkar något oklar, men en del uppgifter i media tyder på att de kan ha varit vittnen till ett annat gängrelaterat mord. Det är dock något som inte bekräftas av polisen. Den mördade mannen, José Axelsson, var själv misstänkt för ett narkotikabrott, men om det är kopplat till morden är också oklart.

Kvinnan mördades av fler gärningsmän i parets lägenhet. Mannen ringde efter polisen innan mördarna kommit in i lägenheten och kvinnan ringde när hon var döende. Mannen lyckades fly ut ur lägenheten och mördades på gatan. Polisen var snabbt på plats men lyckade inte avstyra morden som skedde med kniv. De avlossade dock skarpa skott, dock utan att träffa någon. Tre personer är anhållna som misstänkta för inblandning i mordet. En fjärde person greps också som misstänkt, men han släpptes efter förhör.

Andra mord och våldshändelser som kan vara kopplade till konflikten mellan olika gängkonstellationer i Rinkeby/Tensta är ett dubbelmord i Rinkeby, några skjutningar på Lucia förra året, ett bombdåd i Solna, ett mordförsök i Fagersjö och ett mord i Hallonbergen och Sundbyberg den 22 januari. Det sista mordet skulle kunna vara det som paret eller någon av dem blivit vittnen till. Om de nu överhuvudtaget var vittne till nåt mord.

För mordet den 22 januari är tre män – 18, 19 och 20 år gamla häktade som misstänkta för medhjälp till mord. När det gäller dubbelmordet i Rinkeby greps tre män i början av februari som misstänkta för inblandning på något sätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Dubbelmord i Hallonbergen kopplat till konflikt i Rinkeby?”

Kommentarer inaktiverade.