Polisens nonchalans och slapphet inför högerextrema brott

I stort sett varje år dödar högerextremister människor i Sverige. För att det är homosexuella, för att de är invandrare, för att de har vänsteråsikter osv. Flera högerextremister har senaste åren gripits för att ha bunkrat stora mängder sprängämnen och vapen. I Göteborg sitter tre nazister häktade för tre terrordåd i form av bomber riktade mot meningsmotståndare och flyktingar.

En känd våldsverkare, rasist och högerextremist dödshotar på telefon en antirasistisk skribent och hela hans familj. 40 gånger. Det är i sig allvarliga brott som det dessutom finns ovedersägliga bevis för. Mannen är en person som tidigare dödshotat två journalister och en privatperson men där det aldrig blivit några utredningar. Polisen utreder inte ens det hela.

Detta trots att högerextremister regelbundet mördar folk, samlar på sprängämnen och vapen och utför terrordåd. Det är en ofattbar nonchalans och slapphet.

Det handlar om ett brott som redan i praktiken är utrett. Ett åtal som är klappat och klart samt en på förhand förutsägbar dom. Att skylla på resursbrist som polisen gör är bara dumheter. Brottet kräver i stort sett inga resurser alls.

Att sen hävda att polisen är den mest påpassade gruppen i samhället och deras felsteg och övergrepp utreds ordentligt är ju ett rent hån. Antalet fall där en vanlig person får rätt mot polisen kan räknas på ena handens fingrar under ett år. Polisers fel och övergrepp utreds nästan aldrig ordentligt då den praktiska utredningen för det mesta sköts av arbetskamrater till den som utreds.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements