Man gripen för dubbelmord i Kista

En man har gripits som misstänkt för dubbelmordet i Kista. En av de mördade i Kista var Merhawi Aregai, utpekad som ledare för ett kriminellt gäng med kopplingar till Hässelby och Husby som brukar kallas Lejonen i media.

Den man som gripits är en annan medlem i Lejonen och vän till Aregai. Denne är tidigare dömd för grov stöld och rånförsök. Han har också varit misstänkt för andra brott, men har friats i rätten. Om han skulle vara skyldig till mordet, vilket naturligtvis är långt ifrån säkert, handlar det om alltså om en intern uppgörelse inom samma kriminella nätverk.

Mannen greps av dansk polis den 13 mars när han anlände med bil från Puttgarden i Tyskland till Rødbyhavn i Danmark. Vid gripandet hade han sedan den 11 mars varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i två fall. Han kommer att utlämnas eller har redan utlämnats till Sverige och Stockholm för vidare utredning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements