Fem personer i fiffelbolaget Allra polisanmälda

Fem personer i pensionsbolaget Allra har polisanmälts av Pensionsmyndigheten. Det handlar om huvudägarna Alexander Ernstberger och David Persson Rothman samt Evran Mersin, vd för Allras dotterbolag i Dubai, Olle Marcusson, vd för Allras fondbolag i Luxemburg och chefsjuristen Kristian Wikberg.

I anmälan till Ekobrottsmyndigheten skriver Pensionsmyndigheten att det är tveksamt om kontrollen av intressekonflikter skötts på ett korrekt sätt:

Pensionsmyndighetens polisanmälan fokuserar på de brister som myndigheten anser sig ha hittat när det gäller intressekonflikter i koncernen. Komplicerade affärer i så kallade derivat, med PPM-spararnas pengar, har genererat stora vinster i Allras dotterbolag i Dubai, Allra Capital Markets.

”Pensionsmyndighetens utredning visar att det är tveksamt om kontrollerna av intressekonflikter har skötts på ett korrekt sätt … Det kan starkt misstänkas att valet av förvaltningsstrategi har betingats av att Allra Capital Markets skulle upphandla vissa instrument och därmed tjäna pengar åt aktieägarna”, skriver myndigheten i polisanmälan.

I februari stoppade Pensionsmyndigheten tillfälligt Allras fonder inom premiepensionssystemet, efter uppgifter om misstänkta oegentligheter. I förra veckan meddelade Pensionsmyndigheten att de säger upp avtalet med bolaget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements