Sju anhållna för mord i Rosengård

På torsdagskvällen sköts en 23-årig man till döds med flera skott på Ramels väg i Rosengård. 23-åringen var känd av polisen sedan tidigare och levde också under hot de sista månaderna av sitt liv. Han ska ha varit den man som tog bilder på den ihjälskjutne 16-åringen Ahmed Obaid och spred dem på internet. Ahmed Obaid mördades på Amiralsgatan i Malmö på kvällen den 12 januari.

Dödsskjutningen skedde vid en återvinningscentral på Ramels väg. Den 23-årige mannen sköts med flera skott, och de misstänkta gärningsmännen flydde troligen på moped genom parken i riktning mot Gamla Rosengårds villastad. En brinnande moped hittades efter skjutningen ett hundratal meter från där 23-åringen sköts.

Den dödade unge mannen är dömd för brott vid flera tillfällen. 2013 dömdes han för skadegörelse, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och ringa narkotikabrott till fängelse i tre månader. För tre veckor sedan dömdes han på nytt till tre månaders fängelse för misshandel, narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

Han namn ska enligt uppgifter vara Ahmed Abdulaziz (ett inte helt ovanligt namn) vilket också är namnet på en mäktig prins i det saudiska kungahuset. Enligt vissa uppgifter var han också vän med de dödade bröderna Shkembim och Quendrim Bajramaj.

På fredagsmorgonen meddelade polisen att de anhållit 7 personer som misstänkta för inblandning i mordet. Att någon blir anhållen överhuvudtaget vid den här typen av gängrelaterade mord är ovanligt. Att sju personer anhålls så snabbt efter mordet är extremt ovanligt.

Skjutningen var den andra på två dagar i Malmö. Vid en skjutning på onsdagen skadades en ung man vars bror tidigare mördats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements