Skjutningar mot brödrapar i Malmö

Den 4 mars sköts Akram Mekawi Salim, 23-åringen kallad i media, till döds på Kronetorpsgatan i Segevång, Malmö. I onsdags, den 29 mars sköts hans äldre bror Maysem Mekawi Salim ner på Dansörsgatan i Lindeborg, Malmö, med ett automatvapen. Maysem Mekawi som bar skottsäker väst överlevde beskjutningen.

Vid mordet på Kronetorpsgatan hade Akram Mekawi sin bror Maysem Mekawis bil. En bil som dessutom hade användningsförbud. Det finns därför spekulationer om att brodern Maysem Mekawi var det egentliga målet för skjutningen. Han har ett mer grundmurat gangsterrykte än en dödade brodern. Vid skjutningen skottskadades en annan person, en 21-åring, allvarligt. Han påträffades i en lägenhet en bit ifrån platsen för skjutningen. Båda två satt i bilen som var stillastående när skjutningen började. Akram Mekrawi försökte köra därifrån men dog.  Efter skjutningen såg vittnen två män fly från platsen på cykel.

Akram Mekawi var känd av polisen sen tidigare. Enligt Sydsvenskans hade han kopplingar till kända kriminella på Rosengård och Seved och har varit involverad i narkotikahandel. Sedan en tid tillbaka levde han med ett hot hängande över sig. Personer i hans närhet har blivit beskjutna och utsatta för mordförsök. 23-åringen har tidigare sagt till polisen att han befarade att han själv kunde råka ut för samma sak.

I fjol dömdes han till fängelse för vapen- och narkotikabrott. Den halvautomatiska Tokarevpistol som då hittades i hans bostad skaffade han för att skydda sig och sin familj, berättade han för polisen.

Maysem Mekawi sköts också när han satt i en stillastående bil. Tidpunkten var båda fallen tiotiden på kvällen. Likheterna med mordet på brodern är stora. Polisen har letat efter en misstänkt gärningsman på flera platser i Malmö, i Seved och Gullviksborg.

För två och ett halvt år sedan greps Maysem med en jugoslavisk kalashnikov i sin bil. Han uppgav då att han blivit beskjuten. Han pekade också ut en annan kriminell ledargestalt som gärningsman. Det är en man som figurerat i flera mordutredningar i Skåne.

Orsakerna till de två bröderna levt under hot och vilka som hotar dem verkar något oklart, men de har enligt media kopplingar till andra kriminella i Seved och Rosengård.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Skjutningar mot brödrapar i Malmö”

Kommentarer inaktiverade.