Dåligt påläst Croneman har skrivit en märklig krönika

Johan Croneman är krönikör i DN. Han skriver oftast läsvärd krönikor, men nu har han klantat till det. I en ganska rolig krönika om polisen tar han nämligen Göteborg som ett exempel på hur dåligt polisens arbete mot gängvåldet går. Vilket ju är ett väldigt dåligt exempel eftersom polisens arbete mot gängvåldet i Göteborg går mycket bra.

I Göteborg har det exempelvis inte varit en enda skjutning på mer än 3 månader. Den öppna narkotikahandeln i Biskopsgården har försvunnit. Jämfört med Malmö och Stockholm har en stor andel av de gängrelaterade morden lösts. De som inte lösts är i stort sett enbart de som utförts av inhyrda mördare från andra länder. Dessutom hade Göteborg redan förra året en minskning av antalet skjutningar och skjutvapenmord liksom en låg nivå i förhållande till Stockholm och Malmö.

Han menar också att polisen hade arbetat hårdare om skjutninagrna skett i bätrre bemedlade, rikare, stadsdelar. Han nämner bland annat Haga och Masthugget är delar av Linnéområdet som han också nämner separat och Järntorget som ligger där är en av Göteborgs mest brottsbelastade platser vilket också gäller Avenyn som ligger i Göteborgs miljonärstätaste område, Lorensberg. Dessutom tycks han inte ha kännedom om att ett av de områden där det varit mest gängvåld är Vasastan, ett fint område i centrala Göteborg där flera ledande tungt kriminella bor.

Det går inte att se nån skillnad på hur polisen arbetar med gängrelaterad brottslighet i innerstaden gentemot hur de arbetar med samma sak i förorter. Vi ska inte heller glömma att det allra värsta gängmordet i Göteborg skedde i det välmående Torslanda. 4 döda.

Johan Croneman är faktiskt helt ute och cyklar i sin annars roliga krönika när han tar polisen i Göteborg som exempel på hur dåligt polisen arbetar. Gnäller gör polisen i Göteborg inte heller.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements