Lastbil körde in i folkmassa i Stockholm – terroristdåd?

En lastbil körde in på gågatan Drottninggatan i centrala Stockholm vid 15-tiden idag. Lastbilen ska ha kört en längre sträcka bland människorna på Drottninggatan för att slutligen krascha in i Åhlens invid Sergels torg. Enligt media från Kammakargatan till Olof Palmes gata. Tre personer uppges dödade i media. Enligt Säpo kapades/stals lastbilen på Adolf Fredriks kyrkogata precis innan händelsen. Säpo uppger att minst tre personer dött.

En stor polisinsats genomförs nu i området och en stor del av centrala Stockholm kring Kungsgatan och Drottninggatan har stängts av. Gatorna har utrymts av polisen, men personer som arbetar i byggnader i området är kvar inomhus och har uppmanats att inte gå ut. Scenariot påminner onekligen en hel del om terroristdådet i London nyligen och terroristdådet i Nice år 2016. En person har gripits på Klara Norra Kyrkogata men det är okänt om gripandet har någon koppling till lastbilsattacken. Enligt polisen fisnn ingen gripen i samband med lastbilsattacken.

En skottlossning ska eventuellt också ha ägt rum vid Fridhemsplan men det är oklart om den har nån koppling till händelserna i centrala Stockholm. Polisen kan dock inte bekräfta någon skottlossning.

Det har inträffat en liknande händelse vid ett tidigare tillfälle i Stockholm. Då var det en bil som körde in på Västerlånggatan och dödade två personer. Den gången var ett en psykiskt sjuk man utan något politiskt motiv. Denna gång ser det väl ut som om det hela har någon form av politiskt motiv, men bekräftat är det inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements