Överdrivet från myndigheter och i media om terroristdåd

Stockholm har drabbats av vad som sannolikt är ett terroristdåd. Metoden tyder på att det var en ensam man, möjligtvis kände nån kompis till det hela. Sannolikt har det inte heller funnits nån omfattande planering utan han tycks ha stulit eller kapat en lastbil lit på studs, på ingivelse. Risken för följdaktioner torde vara minmal. Att det skulle kunna vara samordnat med nån annan aktion förefaller också helt orimligt.

Myndigheterna reaktioner måste därför sägas vara kraftigt överdrivna. Det förefaller inte rimligt att stänga ner all kollektivtrafik till och från Stockholm eller i Stockholm. Helt överdrivet. Det är också total överdrivet att i Västra Götaland kalla in alla poliser som finns och inleda en särskild händelse. Inget har ju faktiskt hänt i Västsverige. Den här typen av agerande från myndigheterna skrämmer antagligen upp fler än själva dådet.

Stefan Löfvens tal om att ”Sverige är angripet” är också lite väl överdrivet. En man angrep fredagshandlande människor i Stockholm på ett mycket brutalt sätt. Det hela kan ha haft ett politiskt och i så fall sannolikt islamistiskt motiv. I så fall är det ett terroristdåd. Men det är inget angrepp på Sverige. Det handlar som sagt om en man som agerade ensam. Men mannen kan också var psykiskt sjuk, precis som var fallet då en man körde in på Västerlånggatan år 2003 och dödade 2 personer. Den mannen var från det forna Sovjet och det är också den man som gripits för gårdagens dåd i Stockholm.

Även Teodorescu i GP överdriver förstås också. Hon är skrämd av det inträffade och bor så vitt jag förstår i Stockholm så därför måste Stockholm enligt henne vara en stad i skräck. Det är sannolikt helt överdrivet, men självklart är folk berörda och självklart blir många oroade när något sånt här händer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements