Det är inte bråk mellan polisen och ungdomar i Hammarkullen

Det har såvitt jag kan förstå varit bråk mellan polisen och Alikhans under helgen. Ungdomar från släkten Alikhan, sannolikt ihop med en del kompisar, har försökt skapa oro och problem för polisen. De har förstört och vandaliserat. Anledningen är att polisen arbetar hårt för att stoppa den kriminella grupperingens narkotikalangning i Hammarkullen. Stadsdelen är också släktens centrala fäste och väldigt många bor där. De är kända för att förpesta tillvaron för alla andra i stadsdelen. De har agerat på liknande sätt även tidigare när de varit pressade av polisen.

Det har alltså vad jag förstått inte varit bråk mellan polisen och ungdomar i gemen, inte varit bråk mellan befolkningen i Hammarkullen och polisen och inte varit bråk mellan invandrare och polisen. Utan bråk mellan ett kriminellt nätverk och polisen. Detta sagt måstet det också sägas att det förekommit att polisen i onödan kontrollerat en hel del människor som inte har nån koppling till Alikhan. En stor del av detta berodde på att poliser utan rätt utbildning sattes in i Hammarkullen på grund av pågående rättegång och den höjda säkerheten efter terroristdådet i Stockholm.

Samtidigt som polisen klämmer åt narkotikalangningen i Hammarkullen så har en rättegång mot fyra släktmedlemmar just genomförts. Den rörde grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak, dvs hot. Ytterligare nån eller några personer ur släkten Alikhan är häktade och misstänkta för mordet på David Isho. Nyligen dömdes också några för utpressning mot en byggföretagare.

Det är uppenbart att släkten Alikhan just nu är pressade av polisen. Det tar sig sådana yttringar som det gjort under helgen i Hammarkullen.

Och sannolikt är valet att attackera kafét i Folkets Hus helt medvetet. De gillar inte kafét då det ersatt en privatägd restaurang där knarklangarna kunde sitta och göra upp affärer. Sådant motarbetas på Folkets Hus kafé.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements