Polistillslag i Masthugget – sprängämnen funna

Polisen gjorde på onsdagskvällen ett tillslag i Masthugget. Vid tillslaget som genomfördes av den lokala insatsstyrkan i Göteborg, allmänt kallad piketen, greps två personer som inte är skrivna på adressen men tycks bo där.

Anledningen till polisrazzian var att tullkriminalen vid ett tidigare tillslag (i måndags) mot samma lägenhet hittade ett högexplosivt sprängämne i lägenheten tillsamman med en mängd andra saker. Även tändhattar och krut hittades. Det två männen som är mellan 30 och 35 år gamla är misstänkta för försök till allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott. De två misstänkta är inte kända för några allvarligare brott. Sprängämnet ska vara lätt att tillverka.

Sammantaget tyder väl det faktum att lägenheten och de två männen först var föremål för tullens intresse och sedan polisens på grund av innehavet av sprängämne, på att det handlar om två män med koppling till någon sorts brottslighet snarare än att det handlar nån högerextremist eller islamist.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements