I år blir det inget besök på bokmässan

Jag har besökt Bokmässan i Göteborg varje år sen den startade. I år kommer jag inte att besöka den såvida inte nazisterna från Nya Tider stängs ute. Jag gör därmed gemensam sak med de 127 författare som bojkottar mässan. Istället kommer jag att besöka de alternativa arrangemangen som planeras på Världskulturmuseet och Litteraturhuset. Det är inte okej att personer som hotar journalister och författare får ställa ut på Bokmässan. Även flera större bokförlag har kritiserat nazisternas medverkan på Bokmässan.

Nya Tider är inte anhängare av yttrandefrihet utan motståndare till yttrandefrihet. Det finns ingen anledning till att de ska få delta på Bokmässan. Det finns heller ingen lagstiftning som tvingar Bokmässan att acceptera nazisterna på Nya Tider som utställare. Att Bokmässan ändå väljer att ha med nazister innebär ett hån mot all de människor som utsätts för deras våld, hat och hot, däribland många journalister och författare. I själva verket agerar Bokmässan som nazismens medlöpare och sanktionerna våld, hat och hot mot inte bara kulturpersoner utan mot invandrare, HBTQ-personer och de som aktivt motarbetar nazism.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements