Assad låg bakom användning av nervgas

Den syriska byn Khan Sheikhoun angreps med kemiska stridsmedel den 4 april i år. Byn är kontrollerad av rebeller och det troligaste var därför redan från början att det var Assad-regimen som stod bakom nervgasattacken. Nu har en fransk rapport konstaterat att det inte finns någon annan rimlig förklaring.

Det var president Assad och hans styrkor som utförde attacken med det kemiska stridsvapnet sarin, enligt den franska rapporten. Slutsatsen är baserad på fransk och internationell underrättelseinformation.

Bombresten från nedslagsplatsen har analyserats tillsammans med ett blodprov från ett av offren. Bland resterna hittades hexamine vilket är ett tydligt kännetecken för den typ av sarin som Syriens regering producerar. Rapporten slår fast att Assad utan tvekan var den som gav order om attacken.

Inga islamistiska organisationer har möjlighet att tillverka sarin och de har inga bombplan. Islamiska Staten (IS) finns inte i närheten av den bombade byn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. De osmakliga och ytterst obehagliga Assad- och Putinkramarna samt Myrdaldyrkarna i 70-årsåldern som härjar kring Folket i Bild/Kulturfront och vissa bloggar kommer naturligtvis att hävda att alltihop i den franska rapporten är lögn och hitta stöd för sina teser på en mäng ”oberoende” konspirationssajter. De är inte senila eller dementa även om en kan tro det, utan bara helt vidriga i sin förfalskning av verkligheten och sin cynsim. Det handlar om samma typ av agerande som när Stalin och Stalin-regimen alltid försvarades av en massa människor som kallade sig vänster,

Advertisements