Inte en skottlossning på 4 månader – Ransgård hävdar att Göteborg är på väg åt fel håll

Jonas Ransgård, moderaternas ledande politiker i Göteborg är uppenbarligen en pajas. Under 4 månaders tid har det inte ägt rum en enda skottlossning i Göteborg. Skjutvapnen har tystnat. Sen julen 2016 har det varit tyst. Ändå hävdar Ransgård att allt är på väg åt fel håll.

Polisen och myndigheterna i Göteborg har läste en större andel av de grova gängbrotten än polisen i Malmö och Stockholm. De har fått stopp på den våldsamma gängkonflikten i Biskopsgården och den konflikt som fanns i Bergsjön är också borta. Vad gäller den familjelaterade gängkonflikten i Tynnered så har den också tystnat och avstannat. Polisen vet vilka som begått de olika morden och den del av de misstänkta uppehåller sig utomlands. I Angereds-området, framförallt Hammarkullen och Hjällbo har polisen börjat klämma det lokala kriminella nätverket som är centrerat kring släkten Ali Khan.

Polisen och andra myndigheter i Göteborg arbetar främst med mjuka metoder, trygghetsskapande långsiktiga åtgärder ägnade åt att bygga upp ett långsiktigt förtroende mellan befolkning och polis.

Allt är alltså på väg åt rätt håll. Med hjälp av mjuka metoder.

I det läget väljer moderaten Jonas Ransgård att säga att Göteborg är på väg åt fel håll. Han kräver hårdare straff, hårdare metoder och beskriver en omvänd verklighet. Han utspel är inte förankrade i verkligheten och hans verklighetsbild är som hämtad från högerextrema hatsajter. Det är svårt att ta en sådan politiker, en politiker som tar sin verklighet från hatsajter och som hojtar om verklighetsfrämmande åtgärder, på allvar. Tyvärr tas de på allvar av allt för många och därmed är de farliga för samhället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements