Att köpa böcker på nätet

Jag skrev häromveckan om att läsa böcker på nätet. En del av artikeln handlade om att köpa böcker på nätet och läsa dem på nätet. E-böcker som det heter. Men även pappersböcker köps på nätet. Näthandeln i Sverige domineras helt av två stora försäljningskanaler. Adlibris och Bokus. Adlibris ägs av Sveriges största mediekoncern, Bonniers medan Bokus ägs av Akademibokhandeln som i sin tur ägs av ett riskkapitalbolag, Accent Equity.

Det finns dock även andra nätbokhandlar som exempelvis det till tidskrift kamouflerade LitteraturMagazinet, Ord och Bok, Akademibokhandeln, Cdon.com, SF-bokhandeln, US-amerikanska Amazon med flera. Men det går även ofta att köpa böcker direkt från förlagen, både stora som små.

Begagnade böcker köps förstås från antikvariat på nätet och en central sajt när det gäller begagnade böcker är Bokbörsen och en annan är Antikvariat.net. De flesta antikvariat finns med på någon av dessa sajter och Bokbörsen fungerar som böckernas Blocket då även privatpersoner säljer via sajten. Väldigt ofta förekommer nästan helt nya böcker på dessa sajter till förmånliga priser.

Förutom direkta webbsajter finns det en uppsjö andra sajter som ger service till den som vill köpa böcker på nätet. Detta är speciellt användbart vid köp från större nätbokhandlar som Adlibris och Bokus. Det finns sajter för prisjämförelser, rabattkodsajter och mycket annat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

 

Advertisements