Svenska Assad-kramare och US-amerikanska Trumpanhängare hand i hand

Extremhögern i USA har en mängd sajter som skriver falska nyheter och en mängd hatsajter. Dessa sajter är förvånande nog de informationskanaler varifrån svenska Assad-kramare ofta hämtar sina ”sanna nyheter” om Syrien. Samma extremhöger som backade upp valet av Trump till USA:s president levererar alltsp nyheter till de svenska Assad-kramarna vilka dessutom har mage att påstå att de själva är vänster.

De svenska Assad-kramarna som är formerade kring tidningen Folket i Bild/Kulturfront och en del bloggar tvekar inte när det gäller att sprida propagandamaterial urpsrungligen producerat av den syriska Assad-regimen eller av den ryska Putin-regimen. Propagandamaterial som förvanskats genom högerextrema fejknyhetssajter tar de svenska Assad-kramarna som sanningsdokument. Det är förvånande att de är så naiva eller mer sannolikt så är de medvetet falska. De sprider därmed en mängd lögner.

Ett påstående som Assad-kramarna sprider flitigt är att de hjälparbetare som syns på bilderna med döda barn från Khan Sheikhoun i Idlibprovinsen inte kan röja upp efter Sarin då de inte har skyddsutrustning. Detta är helt fel och avslöjar att Assadkramarna inte ens bryr sig om att söka reda på fakta. För att röja upp efter en saringasattack behövs ingen skyddsutrustning om det är så att hjälppersonalen kommer mer än 30 minuter efter attacken vilket väl troligen var fallet i den syriska staden/byn. Sarin dunstar snabbt bort efter användning och anses vara lämpligt att använda mot områden som de trupper som använder gasen snart beräknar att de ska ockupera.

Och när vi ändå är inne på detta kan vi konstatera att Assadkramarna har rätt i att ingen oberoende undersökning genomförts men den är på gång. Det finns samtidigt ingen anledning att tvivla på resultatet av de undersökningar som finns, vilka pekar ut Assad-regimen som de ansvariga för sarinattacken i Khan Sheikhoun. Assad-regimen har resurserna att tillverka sarin, vilket knappast de splittrade och små milisgrupperna i Idlibprovinsen har.

I vilket fall som helst är stora media betydligt pålitligare än de alternativa nyhetskällor som Assadkramarna ranvänder och som de har gemensamt med Trumpanhängarna. De senare nyhetssajterna är kända för sina falska nyheter och i flera fall är de direkt och indirekt kopplade till Putin-regimen i Ryssland och dennes allierade, diktatorn Assad i Syrien. Men för Assadkramarna är dessa ökända nyhetssajter mer trovärdiga än Guardian, Dagens Nyheter, The Times, New York Times, Le Monde etc. Jag gör inte samma märkliga nyhetsvärdering och följaktligen har Assad-kramarna (vilket jag förutståg) hävdat att jag går imperialismens ärenden. Vilket säger mer om dem och deras brist på argument än om mig.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. Förutom att jag är imperialismens hantlangare (nåt stalinister och maoister alltid kallat den verkliga vänstern) så anser de att ETC är en identitetspolitisk tidning som inte är att lita på då den lever på statsbidrag. ETC har samma linje i Syrienfrågan som undertecknad

Advertisements